Waar komen mijn gemengde gevoelens over Marktplaats vandaan?

Marktplaats is te gek, en Marktplaats is een ramp. Op zich is het natuurlijk hartstikke leuk om te zien dat mensen tegen elkaar op gaan bieden om jou van je overtollige crap te verlossen, maar helaas begint daarna altijd onvermijdelijk het gedoe. Niet dat ik vervelende ervaringen heb hoor, maar ik hou gewoon niet van die verplichte interactie.

Zo zitten er altijd mutsen tussen die vragen wat mijn prijs is, terwijl ik toch duidelijk heb gezegd dat ze moeten bieden. En ook krijg je vragen van mensen die je crap toch niet willen kopen. Of erger nog: die vragen naar dingen die ze ook gewoon op de foto kunnen zien (“welke kleur heeft ie?” Gast…)

En als je dan eindelijk een winnaar hebt, komt het volgende gedoe: daten. Ineens moet je een afspraakje maken met een wildvreemde en weer helemaal gezellig doen in de hoop dat ze zo snel mogelijk het geld overmaken en vertrekken. Goed, ik heb tot nu toe alleen nog maar aardige mensen meegemaakt hoor, maar toch. Je moet er wel telkens weer voor gaan zitten.

En achteraf ben je een paar tientjes rijker en ene paar kilo zooi armer. En dat is natuurlijk hartstikke fijn! Maar alles daarvoor had voor mij wel anders gemogen hoor. Kunnen we geen Marktplaats-afhaalpunt maken of zo?

Oh nee, dat is de vuilnisbelt al… Ik denk er nog even over na.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *