Waar komt dat blauw in je nieuwe boekje vandaan?

De oplettende, niet-kleurenblinde lezer zal het niet ontgaan zijn dat de kernkleur van mijn nieuwste boekje dit jaar blauw is. En op zich is dat natuurlijk niet heel bijzonder nieuws, ware het niet dat dit een heel speciale kleur blauw is. Het is namelijk een blauw met een betekenis. Dit is zijn verhaal.

Het hele jaar heb ik uitgekeken naar een kleur die de aandacht weet te trekken. Ik was op zoek naar een kleur die zegt “hey, jij daar, lees mij! Ik heb belangrijke informatie voor je. Mis mij niet!”. Als ik deze kleur zou vinden voor mijn boek, zou ik niets meer aan marketing te hoeven doen. Hoe handig is dat? Maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik heb veel kleuren gezien. Ik zag geel, groen, rood, oranje en wit. Ik zag beige, roze en soms zelfs magenta: maar tevergeefs. Deze kleuren wisten mij niet te vertellen wat mijn boek zo hard nodig had. Ik gaf het bijna op. Bijna. Het was een lange zoektocht, bij vlagen hopeloos, voortdurend kansloos, maar nooit ten einde.

En toen, als een donderslag bij heldere hemel, was daar ineens die ene spraakmakende kleur die ik zocht! Het was episch. Het was liefde. Het was blauw. En al die tijd lag die kleur dus gewoon al op het puntje van mijn oogbollen. Hoe heb ik het zo lang kunnen missen? En gelijk vanaf het moment dat ik ernaar keek sprak het blauw tot mij:

“… pssst…. lees mij…. ik heb echt knetterbelangrijke informatie voor je…. psssst…. jij daar…. tssk”

DIE moest ik hebben. En zeg nou zelf, herken je deze kleur blauw niet meteen? Precies, het is het blauw zoals wij dat elke dag zien op onze verkeers-informatieborden! Ik heb het hier natuurlijk gewoon over #085CD0 met een RGB van 8, 92 en 208. Het blauw boven onze snelwegen, op onze parkeerplek, het zebrapad, noem maar op! Het is het soort blauw waarvan je gewoon naar links gaat, uitgezonderd fietsen. Geloof je me niet? Kijk dan maar eens:

verkeersbord blauw

Hoppa. Als je nu nog niet gemotiveerd bent om dit boek te lezen weet ik het ook niet meer! Enjoy responsibly..

En plaats je pre-order hieronder:

Bestel hier mijn nieuwe boekje!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *