Waar moet deze kat in godsnaam van bijkomen?

Echt, serieus! Sinds we door corona thuiswerken hou ik die stomme kat van ons wat meer in de gaten, en nu pas zie ik dat die gast dus werkelijk de hele dag compleet en volkomen totaal niks doet. Het enige dat uit zijn vieze klauwtjes komt is wat zinloos gekrab aan de deur als ik een Skype-meeting heb, en aan het eind van zijn dag gaat ie nog even kakken terwijl wij zitten te eten. Thats’s it! Zonder overdrijven.

En als ik hem een keertje opzoek voor de gezelligheid, geeft ie niet thuis omdat ie dus ergens met zijn vieze lijf ligt te slapen. Maar waar moet dat beestje in vredesnaam van bijkomen? Het is niet dat ie op de een of andere manier veel energie heeft verbruikt of zo. Integendeel.

Maar goed, ergens moet ik hem ook wel een compliment geven. Zijn dag duurt effectief zo’n 20 minuten, maar in die beperkte bewegingstijd weet ie me toch zo ontzettend in de weg te lopen dat ik hem liever kwijt dan rijk ben. Misschien kost het gewoon ontzettend veel energie om dat kunststukje efficiënt voor te bereiden.

En daarna zou ik natuurlijk ook de hele dag in mijn bed blijven liggen om na te genieten van mijn eigen succes.

Wat een gast, die Joop.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *