Waar moet ik op letten bij het smeren van een boterham?

Het smeren van een boterham is niet niks. Je staat er vaak niet bij stil, maar wist je dat er in werkelijkheid ontelbaar veel manieren zijn waarop dit ontzettend mis kan gaan? Om je voor dit ongemak te beschermen, hieronder 10 gratis tips om je boterham van de juiste smering te voorzien:

1 – kies het juiste brood. Je weet dat je met het juiste brood te maken hebt als dit het brood is waar je op dat moment ook trek in hebt.
2 – haal de sneetjes via de daarvoor bedoelde opening uit de verpakking
3 – pak het smeermes in beet met de hand waar je je het meest comfortabel bij voelt
4 – let op dat je geen vork gebruikt
5 – probeer altijd 1 kant te besmeren
6 – smeer bij voorkeur nooit op de zijkant van het brood (ook wel “het korstje” genoemd)
7 – smeer in een vloeiende beweging dat alle stukken brood ongeveer even veel smeersel bevatten
8 – probeer het beleg tussen 2 sneetjes in te plaatsen
9 – zie je een plekje waar nog geen beleg opzit? Smeer daar dan nog een beetje na.
10 – weet wanneer je moet stoppen (genoeg = genoeg!)

Vergeet de boterham tenslotte niet op te eten of weg te geven. Daar doen we het immers allemaal voor!

Geniet ervan, en veel succes!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *