Wat moet je weten als je zonder kaasschaaf door het leven wilt?

Er zijn steeds meer mensen die uit morele overwegingen besluiten om zonder kaasschaaf door het leven te gaan. Zij vinden het in deze moderne tijd niet langer verantwoord om een handig hulpmiddel te gebruiken om dingen in dunne plakjes te snijden. Op zich valt daar natuurlijk best wat voor te zeggen, maar zo’n ingrijpende levenskeuze heeft wel een enorme impact op je verdere dagelijks leven. Waar moeten deze wereldverbeteraars rekening mee houden?

Nou, behoorlijk wat. In de eerste plaats wordt het schaven van kaas bijvoorbeeld plotseling een intense uitdaging. Plakjes worden niet langer egaal, soms zelfs dik, ze snijden in vingers of hakken zelfs de hoekjes van de kaas. Je stressniveau schiet door het dak en het resultaat wordt er absoluut niet beter op. Nee, schaafloos kazen is een vak apart. Daar moet je niet te licht over denken.

Maar los van de kaas, zijn er ook tal van andere situaties waarin deze multifunctionele schaaf je vriend is. Wat dacht je bijvoorbeeld van het in plakjes snijden van een komkommer? Of ontvellen van asperges. Jazeker, zelfs het schillen van aardappels is een peulenschil voor een ieder die een kaasschaaf bezit. Zoiets geef je toch niet zomaar op?

Ik zou dat in elk geval nooit doen. Daarvoor ben ik gewoon een te grote fanboy van de kaasschaaf geworden. Maar open minded als ik ben, gun ik iedereen de vrijheid om afscheid te nemen van de kaasschaaf. Als jij je daar beter bij voelt, moet je dat zeker doen. Tegen deze mensen zou ik alleen maar willen zeggen:

“Succes met je leven zonder kaasschaaf. Je zult het nodig hebben.”

Dus.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *