Waar staat de afkorting QR-code voor?

Dit is nou typisch zo’n vraag die me al mijn hele leven sinds 1994 bezighoudt, maar absoluut niet boeiend genoeg is om daadwerkelijk een keertje werk van te maken. Tot vandaag! Want heel toevallig was dat de eerste vraag die voorop het puntje van mijn tong lag toen ik dit stukje wilde gaan schrijven, op de voet gevolgd door de vraag “kun je echt niks beters verzinnen gast?”. Nee dus.

Maar goed, het antwoord op deze vraag is even saai als kort, namelijk “Quick Response code”. Sja, en dan weet je dat ineens. Nu ga je dat de rest van je leven niet meer vergeten en daarmee is wederom een heel klein stukje kostbare opslagruimte in je hersens bezet met een nutteloos feitje waar je hoogstwaarschijnlijk nooit een pubquiz mee gaat winnnen. Graag gedaan!

Het enige dat ik hier nog over kwijt wil is dit: die zogenaamde ‘quick response’, daar is vast geen rekening gehouden met de tijd die je kwijt bent voordat je je telefoon eindelijk in dat standje hebt gekregen om die vervloekte code te kunnen scannen? In dat geval is er van quick natuurlijk geen enkele sprake meer.

Dus.

PS. overigens werkt de QR-code boven dit artikel ook nog eens echt! Scan hem maar voor een onwijze once in a lifetime mindfuck inception experience. Enjoy!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *