Waar vind ik straatnaambordjes voor mijn vriendendorp?

Mijn hele leven speel ik al met de gedachte om ooit samen met al mijn vrienden een dorp te kopen. Hoe mooi zou het zijn, om op elke hoek van de straat alleen maar leuke mensen tegen te komen? Iedereen krijgt dan van mij zijn eigen huis met een eigen straatnaam. Die kiezen we dan samen, tijdens een gezellige gemeentelijke inspraakavond in de lokale dorpskroeg. Het leukste van alles lijkt me dan nog wel de blik op het gezicht van de eerste verdwaalde toerist die in ons dorp de weg komt vragen. Bij mij zal dit dan ongeveer zo klinken:

“Oh, u wilt dus naar Amsterdam? Simpel, dan hoef je alleen maar even hier rechtdoor de Bramboulevard uit te lopen. Neem dan de Bibibocht richting de Doortjedreef. Dan kom je vanzelf op het Reinplein met de Floorfontein (vergeet niet om een foto te nemen). Vanaf daar steek je de Marcelmarkt over en dan is het nog maar een klein stukje over de Paulpromenade. Via de Lorilaan kom je op de Katjakade en ga je linksaf de Sjoerdstraat op. Eventueel kan je hier een stukje afsnijden als je de Sandersteeg pakt. Van daaruit volg je gewoon de Wesselweg richting Tijkietown en als je dan na een half uurtje afslag A1 neemt draai je zo de Ring van Amsterdam op!”

Je begrijpt dat er nog een hoop moet gebeuren voor het zover is. Los van alle institutionele, juridische, financiële en democratische bezwaren, moeten we natuurlijk ook een hele berg straatnaambordjes laten maken. Gelukkig is dat nu geen probleem meer, want laat ik daar nou alvast wat op gevonden hebben! Dat is in elk geval alvast één zorg minder op weg naar ons eigen dorp.

Bij Naambordjevoordeur.nl kun je namelijk heel voordelig straatnaambordjes laten drukken. Zelf heb ik als voorbeeld alvast het eerste exemplaar laten bedrukken voor ons dorp en het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf! Deze aanduiding van de toekomstige Rein Onleinlaan is absoluut niet van echt te onderscheiden. Kijk maar eens hoe fantastisch mooi hij is geworden:

Via een simpele editor kun je geheel naar wens je eigen straatnaambord bestellen. Het ontwerpen alleen al is al hartstikke leuk om een keer te doen. Als extraatje kun je hier ook nog eens allemaal speciale huisnummerplaatjes laten maken. Ook daar heb ik al de nodige plannetjes bij voor in mijn nieuwe dorp. Houten nummers voor onze antroposofische vrienden en Castricumse klussers, stalen platen voor alle mannen van staal, glazen voor onze charmante dames, extra grote platen voor onze fanatieke broeders, en ga zo maar door.

Mogelijkheden genoeg in deze mooie winkel! Mijn voornemen is in elke nieuwe inwoner van Gastvoort aan Zee een gratis betonnen huisnummer cadeau te doen. Dat maakt tenminste een verpletterende indruk.

Ik heb er zin in!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *