Waarom bestaan er nog koopavonden?

Dat is omdat ze werkelijk fantastisch zijn! Normaal gesproken word je van alle kanten omvergelopen en belaagd voor goede doelen in winkelstraten, maar niet op koopavond. Dan ben je opeens helemaal alleen! En dat is heerlijk. Zeker als je net als ik een schurfthekel hebt aan winkelen en drukke winkelstraten. Om nog maar te zwijgen over die wild amicale verkopers die je nog nét geen knuffel geven als je hun gare discowinkeltje binnenstapt.

Nee, doe mij dan maar lekker koopavond. Op die uitgestorven momenten is het zelfs voor het winkelpersoneel een stap te ver om die ene verdwaalde klant te belagen. In plaats daarvan kloten ze liever gewoon verder op hun smartphone, zodat jij ongestoord de winkel voor jezelf hebt. Dat zouden ze vaker moeten doen.

Het enige wat eigenlijk nog ontbreekt aan de koopavond zijn van die handige zelfscankassa’s zoals je die tegenwoordig bij veel Albert Heijns ook ziet. Als die er waren hoef ik helemaal geen sociaal contact meer te hebben als ik moet gaan winkelen.

Oh wat lijkt me dat toch heerlijk, maar ja. Je kan niet alles hebben…

You May Also Like