Waarom bestaat er geen Dag van de Vaatwasser?

Soms snap ik echt niet hoe wij op onze nationale feestdagen zijn uitgekomen. Ik bedoel, kom op zeg: Tweede Pinksterdag, Pasen, Hemelvaart… wat heeft dat vandaag de dag toch in godsnaam nog te betekenen? Ik als overtuigd atheïst kan me daar in de verste verte niet meer aan relateren, behalve dan misschien dat stukje over lekker uitslapen en vooral niet naar je werk gaan. Maar dat is toch niet waar feestdagen oorspronkelijk voor zijn bedoeld?

In mijn beleving zijn feestdagen er juist voor bedoeld om even de tijd te nemen om stil te staan bij grootse ontwikkelingen die ons leven voorgoed hebben veranderd. Zoals de vaatwasser. Elke dag bid ik tot mijn vaatwasser, in de hoop en het vertrouwen dat hij mijn lasten ontziet en ons ontdoet van de smettelijke vuiligheid uit het verleden. Ik leg mijn ziel en zaligheid in de schoot van mijn verlosser; mijn kompaan; mijn steun; mijn toeverlaat; mijn Vaatwasser.

O, heilig zijt u Vaatwasser. Verlos ons van aangekoekte etensrestjes en plakkerige smurrie. Ik leef in uw genade en bid elke dag tot uwe grootsheid. Amen!

Maar goed, dat gezegd hebbende: waarom hebben we in Vaatwassersnaam geen jaarlijkse feestdag om dit waanzinnige apparaat te vieren? Dat is dan ten minste een viering waar ik pas écht achter kan staan. Tot diep in de nacht!

Amen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *