Waarom doen baby’s niet aan wintertijd?

Wat kunnen dingen toch veranderen in het leven zeg. Neem nou bijvoorbeeld die wintertijd. Zo relaxed als dat extra uurtje weekend vroeger was, zo rampzalig is dat tegenwoordig geworden vanaf het moment dat je een baby hebt. Op papier klinkt een extra uurtje slapen wel heel leuk, maar in de praktijk trekt zo’n zich natuurlijk helemaal niets aan van onze fratsen met de klok.

Integendeel, zoals wel blijkt als mijn eigen baby Bas. Die gast is vandaag namelijk nog meer van streek dan ie normaal gesproken meestal al is. Dat kleine beetje ritme dat ie al had is nu ook weer enigszins om zeep geholpen. Vannacht begon ie namelijk om 4 uur alweer uitgebreid te kletsen, en om 4:45 was zijn dag toch echt wel volle bak begonnen. Lekker dan.

En gek genoeg zou je denken dat ie dan bij de crèche lekker bijslaapt, maar ook dat viel nog goed tegen. Het resultaat? Een strontchachrijnige baby die nu over zijn toeren is bij alles wat bij de avond en het leven hoort. Maar goed, gelukkig is ie wel nu redelijk snel knock out gegaan in zijn bedje. Als ie dan vannacht nou even lekker zijn babyjetlag weg slaapt, wordt het morgen hopelijk allemaal weer een beetje chiller…

Pff, lang leve de wintertijd. Dan waren sommige dingen vroeger inderdaad toch echt beter hoor…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *