Waarom gaan zoveel mensen vlak voor kerst naar de kapper?

Is het echt nodig om vlak voor kerst snel nog even naar de kapper te gaan? Volgens mij niet, integendeel juist. Het is dat ik zelf bijna geen haar meer heb, maar dan nog blijf ik er liever vanaf voor de feestdagen. Ik vind dat namelijk een beetje schijnheilig gedoe. Wie probeer je daarmee voor de gek te houden?

Ergens doet het me heel erg denken aan hoe je snel nog even je huis opruimt voordat er visite langskomt. Dan lijkt het alsof je huishouden altijd piekfijn in orde is, maar stiekem ben je die gezellige bende gewoon even tijdelijk aan het verstoppen voor je visite. Met de kerstkapper is dat precies hetzelfde.

Als er iemand is die het niks uit zou moeten maken hoe je eruit ziet zijn het toch wel je familie, vrienden en geliefden. Waarom zou je voor hen dan je normale kapsel willen verbergen? Eigenlijk vind ik dat iedereen bij wijze van statement zijn haar met kerst juist expres helemaal door de war zou moeten kammen. Gewoon om te zeggen dat je je zo bij je geliefden op je gemak voelt dat het je helemaal niks kan schelen hoe je eruit ziet.

Dat is volgens mij waar kerst eigenlijk om zou moeten gaan. Maar ik zal vast wel weer een fashion-gen missen ofzo…

You May Also Like