Waarom heb ik jouw site nog niet eerder ontdekt?!

Dit weekend kreeg ik zowaar weer een nieuwe vraag ingezonden, en mijn god wat een goede vraag was dat zeg! Hij is zo simpel, maar tegelijkertijd toch o zo moeilijk. Iemand vroeg mij namelijk tussen neus en hotmail door waarom zij mijn site nog niet eerder ontdekt had. En dat vind ik een hele lastige vraag om te beantwoorden. Inderdaad, waarom eigenlijk niet?

Het is namelijk niet zo dat ik erg terughoudend ben in het spammen van mijn site. Elke dag knal ik nieuwe onzin op Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ en Instagram, dus je zou zeggen dat je daar niet omheen kan als je mij in je netwerk hebt zitten (tenzij je me blokkeert, wat ik me ook heel goed kan voorstellen door al mijn spam).

Daarbij plaats ik ook af en toe een vraag in een bepaalde Facebook-groep over een thema, en dat levert dan een piek van een paarhonderd bezoekers op, maar daar blijft verder amper iemand van hangen. Dat is leuk voor even, maar ook niet de weg om succes in te vinden. Wat dan?

Aan mijn statistiekjes kan ik zien dat Google mijn site beetje bij beetje wat beter begint te ranken. Via zoekmachines heb ik nu dagelijks zo’n 15 tot 20 bezoekers uit dit kanaal. Dit zijn natuurlijk allemaal verdwaalde zielen die eigenlijk naar iets anders op zoek zijn dan mijn geraaskal, maar toch. Voor adverteerders tellen ze wel degelijk! Al moet dit natuurlijk straks wel op z’n minst 20 keer zo veel worden.

Maar hoe kan ik er dan voor zorgen dat mijn site een beetje aan gaat slaan? Op dit moment heb ik twee digitale apen in mijn mouw. De eerste is mijn lange adem. De aanhouder wint, dus ik ga hier gewoon lekker mee verder en dan zien we over een paar jaar wel weer waar het schip gestrand is. De tweede aap, dat zijn jullie. Want ergens hoop ik natuurlijk stiekem dat er ooit een keer een lezer voorbij komt met de gouden tip naar een groter publiek.

Ken jij daarom iemand met een site die wat content kan gebruiken? Heb je zelf een site om iets mee door te linken? Heb je een ander idee om een keer een kopje bier over te drinken samen? Dan hoor ik het meer dan graag! Wie weet vinden mensen dan voortaan eerder de site waar ze hun hele leven al op hebben zitten wachten ;-).

De persoon met de gouden tip neem ik mee met een proefrit in mijn Tesla to be! Dank alvast allemaal!

Deze ingezonden vraag is met grote hulde aan niemand minder dan Sabine. Heel erg bedankt en leuk dat je m’n site hebt weten te vinden. Als je je nog eens iets afvraagt hoor ik het graag!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *