Waarom hebben schoenen nog veters?

Op het gebied van technologische vooruitgang staat de wereld nou niet bepaald stil. We vallen van de ene in de andere wonderlijke nieuwe uitvinding, maar gek genoeg zijn er ook genoeg achterhaalde concepten die maar nooit vervangen lijken te worden. Neem nou bijvoorbeeld die ongelofelijk debiele schoenveters. Waar is dat vandaag de dag nou nog voor nodig?

Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er werkelijk geen betere manier bestaat om te voorkomen dat je schoenen van je voeten vallen tijdens het lopen, dan twee lange touwtjes zigzag met een ongelofelijk complexe dubbele knoop aan elkaar te binden. Als je gebruikers serieus een veterstrikdiploma nodig hebben om ermee om te kunnen gaan, dan is er toch iets grondig mis met je design?

En toch blijven schoenengiganten massaal vasthouden aan deze vreemde, oude traditie. Zelfs als er dan zoiets briljants uitgevonden wordt als het klittenband (klitterband?), verzuimen we om deze vooruitgang te omarmen in alle schoenen die we maken. Conservatief voetvolk dat we zijn, blijven we strikken tot we een ons wegen. Ik kan het simpelweg niet bevatten.

Misschien komen deze no-tie elastische schoenveters dan nog wel het meest in de buurt van de toekomst:

Waarom hebben niet al onze schoenen standaard deze fantastische units in hun systeem?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *