Waarom heeft de uitvinder van de chocoladecroissant nooit een Nobelprijs gekregen?

chocolade croissants

Het is heel gek, maar te vaak worden briljante uitvindingen niet op waarde geschat. Neem nou de chocoladecroissant, het summum van ontbijt. Dit gebakken wonder is een geniale blend tussen twee centrale bouwstenen van het universum: chocolade en croissantjes. Toen een scherpe geest op een helder moment ooit bedacht om deze elementen met elkaar te combineren, had ie onmogelijk kunnen beseffen hoe fantastisch het eindresultaat wel niet zou kunnen zijn. De chocoladecroissant werd geboren, en daar plukken wij vandaag nog steeds elke dag de vruchten van op de camping in Frankrijk.

Meestal worden uitvindingen van dit formaat geroemd met veel media-aandacht, wetenschappelijke publicaties en een gepaste Nobelprijs voor de moeite. Gek genoeg heeft de uitvinding van de chocoladecroissant niets van dit alles gekregen. De oorzaak hiervoor is waarschijnlijk dat de uitvinder steevast Frans bleef praten. Als hij gewoon net als iedereen even de moeite zou nemen om even Engels te leren had ie nooit meer hoeven werken.

Nu is het gewoon een roemloos oud Frans bakkertje dat ergens stokbroodjes aan het rollen is voor toeristen. Maar dan wel in het Frans hè! Quel un Gast.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *