Waarom heeft mijn kind een vriend in zijn oog?

Dat mijn zoontje Willem van 4 prachtig kan raaskallen weten we inmiddels al. Eerder vertelde de kleine held ons al in geuren en kleuren over zijn elektriciteitskamelen, zijn monster Lucas en later ook nog eens de epische Legende van Koning Bobbel. Nu kwam daar zojuist weer een mooi verhaal bij hoor. Uit het niets begon hij namelijk te vertellen dat hij een vriend in zijn oog had. Zomaar. En ja, dan heb je mijn aandacht hoor!

De vriend in zijn oog heet Onzich. Dat komt omdat hij dus in het oog van Willem woont en onzichtbaar is voor iedereen behalve hem. Hij lijkt een beetje op een kwal maar alleen soms. Hij kan niet bijten en is heel vriendelijk voor iedereen. Niemand kan hem zien omdat hij vroeger een mens was en er toen opeens mensen op hem gingen jagen. Dat vond ie spannend en daarom was hij een mammoet geworden.

Willem zat samen met Onzich onder de grond, en toen kroop de mammoet in zijn ogen. Maar hij was toen nog heel klein en dus vond Willem dat wel goed en toen liet hij hem in zijn oog gaan. Het deed geen pijn, want hij had geen hoorns. Sindsdien zijn ze vrienden.

Bedankt Willem. En Onzich natuurlijk, ik hoop maar dat je geen waargebeurd verhaal bent!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *