Waarom heeft Sinterklaas geen respect voor mijn privacy?

Sinterklaas en privacy zijn geen goede combinatie. Vandaag de dag, nu iedereen zich zorgen lijkt te maken over de privacy en registratie van zijn persoonsgegevens, is het natuurlijk ook geen fijne gedachte dat zo iemand als Sinterklaas er toch telkens weer in slaagt om ongezien persoonlijke cadeautjes in de schoenen van je bloedeigen kinderen te leggen.

En hoe flikt die hoogbejaarde goedheiligman het toch steeds weer om ongezien je alarmsysteem te omzeilen, aanpassingen te maken aan je woonkamer en daarna zonder enig spoor weer het plaats delict te verlaten? En als die ouwe ninja dat kan, hoe weet je dan zo zeker dat ie niet ook op zijn dooie gemakje je pincode en het wachtwoord voor je internetbankieren in dat grote boek van hem overneemt?

Nee hoor, ik begin steeds meer te vermoeden dat ik wel weet hoe die vent het geld bij elkaar sprokkelt om elk jaar weer voor een kapitaal aan cadeaus aan die kinderen te verspreiden. En liggen we daar wakker van met z’n allen? Nee! We laten het gewoon maar gebeuren, en daar begrijp ik echt helemaal niks van.

Waar kan ik bijvoorbeeld een beroep doen op de AVG om inzage te krijgen in mijn persoonsgegevens in zijn grote boek? Ik heb hem daar een formele brief over gestuurd, maar dan krijg je dus doodleuk alleen maar te horen dat je heel braaf bent geweest en snel je schoentje moet gaan zetten. Ja hoor, daar trap ik dus echt niet in! Ik ben veel te gehecht aan mijn schoeisel, no way dat hij daar ook nog eens met zijn grijpgrage tengeltjes aan mag zitten hoor.

Niet bij mij!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *