Waarom is de 3-maandengrens zo magisch voor een baby (en de ouders)?

Goed nieuws voor ons huishouden! Onze eerdergenoemde baby Bas is deze week namelijk alweer 3 maanden oud geworden. En dat is niet niks voor een baby! Met drie maanden maakt een baby namelijk een enorme sprong in het normale leven. In de eerste plaats is drie maanden immers de grens dat een baby eindelijk het amoebe stadium verlaat. Niet langer ligt het daar als een klein weerloos hompje mens te wachten tot er een keer wat in of uit gaat. Voortaan doet het mensje dat met een glimlach of een andere reactie, en dat is een wereld van verschil.

Daarbij is een baby met drie maanden de meeste kraampjes de baas. Hij gaat naar een grotere luier en die upgrade met extra ruimte merkt ie natuurlijk ook van binnen. Het huilen neemt daardoor wat af en dat maakt de boel natuurlijk voor iedereen in huis (en je directe buren) weer wat draaglijker. Level up!

En dan misschien het belangrijkste: slaap. Helaas verschilt dit wel enorm per kind, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ze rond drie maanden eindelijk voorzichtig een klein beetje door beginnen te slapen. Dat wil niet zeggen dat de nachten weer fijn zijn (wij moeten er nog steeds tussen 4 en 6 een keer uit), maar het wordt wel allemaal weer iets voorspelbaarder en daarmee ook wat relaxter. Zowel voor de baby als voor de ouders!

Want door dat langere slapen kan je (als je het werk thuis goed verdeeld), soms weer een iets betere ruk aan slaap pakken. En dat merk je enorm in je fysieke gestel. Tegelijkertijd is dat ook wel nodig, want mijn geheugen is de afgelopen 3 maanden zo lek als een zeef en als ik eerlijk ben voel ik mij constant gewoon een klein beetje high. Er zijn vast mensen die daar heel erg van houden, maar ik ben in mijn leven toch liever scherper dan dit.

Maar alles bij elkaar heb ik in mijn kleinschalige testopstelling toch wel objectief vast kunnen stellen dat alle baby’s die ik heb gehad een geweldige sprong voorwaartsch maken met drie maanden. Ik weet dat er helaas ook zat uitzonderingen zijn op deze uitkomst, en tegen die ouders eigenlijk alleen maar zeggen:

Hou vol!

Het wordt echt relaxter, heus. En voor je het weet gaat ie alweer naar zijn eerste schooldag

Zoals alles in het leven: geniet ervan!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *