Waarom is de awesomeheid van zilveruitjes zo moeilijk onder woorden te brengen?

Dat is waarschijnlijk omdat je er maar net van moet houden. En dan nog, in vergelijking tot andere dingen die heel erg awesome zijn, geven zilveruitjes toch wel een bijzondere schwung aan hun bestaan. Van hun grootte moeten ze het immers niet hebben. Voor uienbegrippen zijn het maar kleine krieltjes, niks om over naar huis te schrijven. Wat is het dan dat deze kleine toppers tot zulke kwieke maatjes maakt?

Misschien is het wel die smaak: zuur, edoch zwaar verfrissend. Het is een smaaksensatie in een bommetje, die mits goed getimed, de rest van de wereld even doet vergeten. En misschien is het juist wel die timing waardoor het zilveruitje toch minder respect krijgt dan ie verdient. Dit kleine opdondertje is namelijk heerlijk, maar alleen in een bijzondere setting en op het juiste moment.

Maar als de andere ingrediƫnten goed gemutst zijn en het zonnetje straalt net hard genoeg om jezelf een verfrissend zuurtje in de kneiter te wensen, nou inderdaad! Dan bestaat er werkelijk niets op deze bonte aardkloot dat meer awesomeheid bevat dan onze trouwe vriend het zilveruitje.

Amen, dondertjes. Jullie zijn te gek!

En dat voor nog geen euro. Zoiets geloof je toch niet?

https://prf.hn/click/camref:1011l3QEx/adref:uitjes/destination:https%3A%2F%2Fwww.ah.nl%2Fproducten%2Fproduct%2Fwi199239%2Fkesbeke-kleintje-amsterdamse-zilveruitjes

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *