Waarom is de pannenkoekenspeedboat zo’n groot succes?

De pannenkoekenwereld staat op z’n kop. Veel marktkenners waren ervan overtuigd dat niets deze traditionele markt meer kon vernieuwen, maar niets is minder waar. Met de opkomst van pannenkoekenspeedboaten waait er eindelijk weer een frisse wind in de pannenkoekerij. Hoe valt deze immense populariteit te verklaren?

Heel simpel: verrassing. De consument kende de ouderwetse pannenkoekenboot nou wel een beetje. Je gaat wat zitten, eet een pannenkoek en drijft een beetje. Zo anders gaat het eraan toe in de pannenkoekenspeedboat. Daar mag je überhaupt blij zijn als het je lukt om te blijven zitten, en van drijven is de helft van de tijd geen sprake omdat je met snelheden van over de 100 kilometer per uur over de golven vliegt.

De grootste verrassing zit hem nog wel in de vraag hoe en of je eten binnenkrijgt en kunt houden. Zo kan je iets bestellen, maar door het voortdurende gestuiter van de pannenkoekenspeedboat zou het zomaar kunnen dat je uiteindelijk de pannenkoek van drie tafeltjes verderop naar binnen probeert te werken. Na afloop is het uiteraard ook nog zeer de vraag of je maag bestand is tegen al dit culinaire geweld. Zo valt er altijd wat te beleven.

Het is mooi om te zien dat een ogenschijnlijk verzadigde markt onder absurd hoge snelheden toch nog weet te innoveren. Dat belooft nog wat voor het kantklossen, mikado en bloemschikken.

Wat een beetje snelheid wel niet voor impact kan hebben zeg!

You May Also Like