Waarom is gewone hagelslag nog steeds niet uit productie genomen?

Toch gek eigenlijk. Sinds de mensheid Kwinkslag heeft uitgevonden, zou je verwachten dat de productie van alle andere soorten hagelslag per direct gestaakt zou worden. Maar niets is minder waar. Hoe kan dat toch?

Ik heb hier lang over na zitten denken. Het is namelijk niet zo dat er nog iets ontbreekt aan kwinkslag. Integendeel. Kwinkslag heeft witte chocola. Kwinkslag heeft bruine chocola. What’s not to like? Daarbij is de smaaksensatie subliem wanneer je het met een laagje boter op een witte boterham gooit. Waarom zou je ooit nog iets anders willen dan dit hagelslagsummum?

De enige reden die ik nog kan verzinnen is dat het misschien iets met de vergrijzing te maken heeft. De écht oude opa’s en oma’s van tegenwoordig zijn namelijk nog geboren in een tijdperk dat de hagelslag nog maar 1 kleur had. Het is moeilijk voor te stellen, maar als je er oude foto’s en reclames op naslaat is dat toch echt duidelijk zichtbaar. Dat waren barre tijden.

Bestel hier je eigen doosje mobiel geluk.

Het is dus mogelijk dat deze oude mensen niet beter weten dan dat hagelslag maar 1 kleur heeft. En dan vallen alle puzzelstukjes opeens in elkaar. Als je hen nu uit het niets vertelt dat er ook zoiets fantastisch bestaat als kwinkslag, zijn de gevolgen niet te overzien. Harten stoppen met kloppen, pacemakers slaan massaal op hol en in één klap zijn we van het vergrijzingsprobleem af.

Op zich heeft dat ook weer allemaal demografische voordelen, maar ik kan me goed voorstellen dat hagelslagproducenten liever niet verantwoordelijk gehouden worden voor een grote massasterfte. Dat is immers slechte reclame voor je merk. Lees er de basis marketingboeken nog maar eens op na.

En dan is het opeens heel begrijpelijk dat we, ondanks onze technologische vooruitgang, toch nog even vasthouden aan onze authentieke éénkleurshagelslag. Vandaar dat ze hagelslag voorlopig ook gewoon nog even in het bruin maken. Maar inderdaad, het is slechts een kwestie van geduld tot ook aan deze traditie een einde zal komen.

Geloof me, onze kleinkinderen weten straks niet beter dan dat hagelslag altijd kwinkslag heeft geheten.

En gelukkig maar. We willen immers toch allemaal het beste voor ons nageslacht?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *