Waarom is het verkeer in Haarlem toch altijd zo absurd slecht geregeld?

Haarlem is een fantastische stad, maar qua verkeersdoorstroom valt ie nog het best te vergelijken met een chaotisch bergdorp in een achtergestelde uithoek van Oost-Azië of zo. Onvoorstelbaar zeg! Ik weet niet hoe ze het flikken, maar elke keer als er ergens een stoplicht vervangen moet worden staat meteen de complete binnenstad met ring gelijk een paar weken volkomen vast. Hoe dan, in godsnaam?

Een deel van het probleem is natuurlijk de centrale verkeersader die vlak boven het station van Amsterdam naar Zandvoort leidt. Dat werkt voor geen meter en zelfs op een gewone dag staat het daar bamvast tijdens de spits. Daar moet in al die jaren toch wel een oplossing voor te vinden zijn zou je denken?

En als daar een keertje aan gesleuteld moet worden, gaat het ook elke keer mis. In plaats van dat Haarlem op de snelweg al mensen waarschuwt voor dit naderend onheil, doen ze dat 10 meter voor de opstopping en leiden ze iedereen als ratten in de val de binnenstad in. Hoe onhandig kan je het verzinnen?

En als het dan voor één keertje was, oke. Maar dit is elke keer raak. Vorige keer duurde het volgens mij langer dan een half jaar, en ligt het ook weer weken open. Gelukkig doen ze het niet tijdens de bouwvak, maar als ze straks ook maar een klein beetje uitlopen hou ik mijn hart vast. Kunnen ze hier niet gewoon een beetje doorwerken als het nodig is?

Goed, dit relaas is voor een groot deel opgefokte emotie omdat ik gisteren ruim een uur met mijn zoontje heb stilgestaan in de binnenstad, maar toch. Ik blijf me keer op keer verbazen over de absurde klunzigheid van Haarlem als het op het verkeer aankomt. Kunnen daar niet wat extra experts ingevlogen worden op het gemeentehuis alsjeblieft?

Alsjeblieft Haarlem?

Namens alle trotste, verder overwegend tevreden inwoners: bedankt.

(ps. deze foto is niet van Haarlem, maar van een willekeurige file op Pixabay.)

You May Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *