Waarom is het zo moeilijk om je te scheren met een komkommer?

Net als ik, zijn er veel andere mensen die problemen ondervinden wanneer zij zich proberen te scheren met een komkommer. Hoe goed je ook je best doet, vaak is het resultaat nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Je hele gezicht zit onder de restjes komkommersap, en tot overmaat van ramp is je baard nog net zo lang als eerst. Hoe kan dit toch?

Nu ben ik zelf geen expert op het gebied van scheren met komkommers, maar ik heb wel een sterk vermoeden waar dit door komt. Als je heel goed kijkt, kan je namelijk zien dat er helemaal geen mesjes op een komkommer zitten. En het zijn nu precies die mesjes die ervoor zorgen dat je baardhaartjes doorgesneden worden op het moment dat je je scheert.

Als je deze redenatie doortrekt, is het dan ook helemaal niet zo gek dat er geen haartjes doorgesneden worden als je een komkommer over je gezicht wrijft. In plaats daarvan verpulver je de komkommer, en het vocht vermengt zich vervolgens in je baard en dat druipt dan weer in je nek. Dat werkt dus gewoon niet.

De oplossing is dus om op zoek te gaan naar een komkommer met scheermesjes erin. Of een scheerapparaat natuurlijk, dat kan ook. Dan kan je die komkommer mooi weer ergens anders voor gebruiken!

Win-win.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *