Waarom is het zo warm?

Dat het zo warm is heeft alles te maken met de zon. Die is namelijk zo ongelofelijk warm dat ie ons helemaal vanaf meer dan duizend kilometer afstand kan raken met zijn zonnestralen. En hard ook, als ie je vol op je knetter raakt. Dan kan je jezelf nog zo goed insmeren, warm krijg je het dus echt wel!

Soms is het allemaal wat warmer dan anders, bijvoorbeeld in de zomer. Dan staat de aarde natuurlijk wat schever dan in de winter en draait de zon zijn rondjes wat sneller om ons heen. Vanwege de zomertijd komt de zon ook nog een uurtje dichterbij, zodat je dus mooi nog harder in je porum geraakt wordt door die zonnestralen als je je petje effe achterstevoren op hebt. In de winter ligt er allemaal sneeuw en doordat die zo koud is hebben wij het ook lekker fris. Dat dan weer wel.

Zolang het niet regent blijft het altijd warm, en als het lang warm is (langer dan een uurtje) gaan mensen klagen dat het te warm is. Dat duurt dan totdat het gaat regenen zodat mensen weer gewoon kunnen gaan klagen dat het altijd zo regent. Daar krijgen ze het dan weer warm van. Dit klaagsysteem noemen ze het klimaat, en sommige mensen ontkennen dat dus. Anderen niet, die klagen erover. Maar dat het warm is, dat is een feit.

En dat feit komt dus mooi door die zon. Of je hebt gewoon te veel kleren aan, dan doe je dus beter gewoon je broek uit.

Sowieso.

(wauw, ik wilde hier een linkje naar een ventilator zetten maar ik zie dat alle verkoeling helemaal uitverkocht is bij Coolblue! Ongelofelijk zeg..)

Ach ja, dan beveel ik deze praktische inbouwunit maar aan:

Topding van Mitsubishi Heavy Industries. Ik heb ‘m zelf ook 😉

You May Also Like