Waarom is Instagram zo’n spamfabriek?

Sinds kort ben ik actief op Instagram. Inderdaad, als spuit 11, nog nét voordat mijn moeder eraan gaat beginnen. Ik heb dit medium al een paar keer eerder geprobeerd, maar net zoals dat bij de tablet het geval was, heb ik de toegevoegde waarde ervan nog nooit echt helemaal begrepen. Nu ik een paar dagen ervaring heb zie ik eindelijk in waarom zo ontzettend veel mensen het gebruiken. Instagram leent zich namelijk prima voor spam. Heel veel spam.

Sinds Instagram word ik voor het eerst automatisch leuk gevonden zonder dat ik ook maar enige boodschap hoef te hebben. In eerste instantie voelde ik me gevleid, maar dat werd snel minder toen ik me realiseerde dat hier helemaal geen emotie aan ten grondslag ligt. Je plaatst een afbeelding en binnen de kortste keren wordt je van alle kanten helemaal compleet kapot geliked.

Instagram voelt daarom een beetje alsof je continu digitaal aangerand wordt, maar dan door zestig robots tegelijk. Daar moet je maar net van houden. Bij mij valt dat wel mee en daardoor ben ik nu al zo achterdochtig dat ik iedereen met veel volgers als een spammende robot zie die het op mijn onbevlekte hashtagjes gemunt heeft. Als je even niet uitkijkt loop je zo met de verkeerde volgers mee.

Maar laat ik wel eerlijk zijn: zelf ben ik hier ook primair aanbeland om te spammen. De kans om je website op het grootste sociale medianetwerk ter wereld te promoten is natuurlijk te mooi om te laten liggen. En ergens voel ik me er niet eens echt slecht om, aangezien iedereen op Instagram een zekere dosis spam gewoon voor lief lijkt te nemen. Één opdringerige gast meer of minder valt hier niet eens op. Dus daar gaan we maar weer!

Hier een speciale boodschap voor alle lezers op Instagram, in herkenbare taal zodat we lekker eerlijk kunnen levelen:

Mijn leven is prachtig. Koop dat spul.
+1 Like VOLGENVOLGENVOLGEN!!! Waaah

#sodeknetters #koop #toch #alsjeblieft #iets #bij #mij #want #ik #ben #zo #tof #en #prachtig #stoer #yeah #alsjebliehiehieft

Dankuwel.

You May Also Like