Waarom is onze school paars?

Steeds meer kinderen hallucineren onder schooltijd. Neem nou bijvoorbeeld Bryan van een bepaald college in Elburg. Terwijl hij ‘s morgens zijn Franse woordjes aan het opdreunen is, ziet hij alleen nog maar paarse muren, daken en schoolborden om zich heen. Moeten wij ons hier zorgen om gaan maken?

Naar mijn idee niet hoor. Het is namelijk helemaal niet erg om een beetje te hallucineren onder schooltijd, dat kan er  ook nog wel bij. Je schooltijd is toch al bijzondere tijd die bol staat van de nieuwe indrukken en impressies. Hoe erg is het dan om daar nog een extra schepje bovenop te doen door elke dag voor het eerste lesuur een hapje paddo’s naar binnen te hakken in het fietsenhok?

In mijn ogen geeft dat alleen maar blijk van goede moed en streberigheid. Geen hobbel is jou hoog genoeg. Waar anderen problemen zien, zie jij kansen. Waar jij blote dansende kikkertjes op het schoolbord ziet rennen, zien anderen gewoon letters staan. Het feit dat jij overdag denkt dat je school paars is, is slechts een kleine prijs om te betalen om ook onder fictieve omstandigheden goed te kunnen presteren. Die skill heb je je hele leven plezier van.

Hier wederom een ingezonden vraag van de leerlingen van het Van Kinsbergen College. Wateengast is wereldberoemd in Elburg!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *