Waarom is parkeren op de VU zo schofterig duur?

Normaal gesproken ben ik echt niet zo van het klagen hoor, maar dit wil ik gewoon echt even van me afschrijven. Want wat bezielt die mensen van de parkeergarage onder de VU? Elke zes maanden moeten we daarheen voor controle bij de KNO-arts. Niet voor de lol, niet als recreatief uitje, maar puur omdat dat nodig is. Dan ben je daar al tegen je zin in, en als je dan na drie uurtjes eindelijk weer in de auto wilt stappen om naar huis te gaan, mag je ook nog eens plotseling de hoofdprijs betalen: 12 euro! Precies, dat is ongeveer twee jaar aan affiliate inkomsten! Werkelijk absurd.

En het is natuurlijk niet zo dat we dat niet kunnen lijden of dat ik niet door heb dat ik met de auto naar de Zuidas ga, maar ik vind het principe gewoon niet kloppen. Je bent een ziekenhuis en in de kern wil je mensen beter maken. Dat betekent dus dat de patiënt je klant en daarmee je koning is. Maar de VU denkt daar kennelijk anders over. Zij zien de patiënt eerder als een melkkoe die je na afloop nog eens lekker stevig in de uiers mag knijpen. Helemaal leeg moet ie, tot de laatste 12 euro aan toe.

Als ik de baas was van de VU zou ik dit toch echt anders aanpakken. Ik zou tevreden klanten willen, die terugkijken op een ongemakkelijke ziekte, maar die gelukkig wel een stukje draaglijker is geworden dankzij de goede zorgen van de VU. In plaats van deze patiënten een schopje na te geven in de parkeergarage, zou ik ze allemaal een beterschaps-uitrijkaartje geven. Desnoods met een mooie ‘Get well soon’-ballon eraan. In elk geval genoeg om de patiënten met een scheve glimlach weer terug naar huis te laten rijden.

Het is gewoon geen stijl om mensen die daar uit noodzaak zijn (en vaak zelfs helemaal niet met hun parkeertijd bezig zijn), ook nog eens het volle tarief te laten betalen. En als ik dan per sé parkeergeld wil verdienen, zou ik als baas van de VU gewoon het parkeertarief in de garage nog verder omhoog gooien voor het Zuidas-personeel dat daar tegen beter weten in alsnog wil parkeren. Dat is pas een goudmijn die je van mij best mag aanboren. Die lui declareren het toch op de zaak dus die voelen dat niet eens. In tegenstelling tot die arme patiënten die straks al hun geld hard nodig hebben om dat eigen risico voor de zorgnota op te hoesten…

Het is weer scheef verdeeld, daar op die gezellige Zuidas van Amsterdam.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *