Waarom is vliegtuigspotten zoveel populairder dan autospotten?

Het valt mij op dat niemand het ooit over autospotten als passie heeft. Het ouderwetse bermtoerisme bestaat niet meer en als iemand al graag naar auto’s kijkt, is het alleen nog maar in raceverband of omdat er toevallig een mooie vrouw op ligt in een veel te kort rokje voor de tijd van het jaar. Vliegtuigspotten daarentegen gebeurt het hele jaar door, meer dan je denkt. Wat is dat toch?

Waarschijnlijk komt het doordat vliegtuigen natuurlijk gewoon veel imposanter zijn. Maar schaarste speelt hierin ook een rol. Wist je namelijk dat vliegtuigspotters vaak een hele checklist afvinken van alle vliegtuigen die ze in hun leven nog willen spotten? En dat wordt natuurlijk een soort “Gotta Catch ’em All”-experience die je bij auto’s van je levensdagen niet voor elkaar gaat krijgen. Stel je voor dat je een foto alle Volkswagen Upjes in de wereld moet gaan maken? Dat kost je meer dan 500 jaar joh!

Nee, de enige fanatieke autospotter die ik dan ook ken is mijn bloedeigen zoontje Bas van anderhalf. Hij hoeft maar de vage omtrek van het voertuig te zien en hij roept een paar minuten lang uit volle borst “AUTO, AUTO, AUTOOOO”!! Toch gek, zijn moeder denkt dat ie een genie is, maar als dit een voorbode is van zijn gedrag in de rest van zijn leven weet ik dat zo net nog niet hoor. Maar dat er een grote autospotter geboren is staat buiten kijf.

Geniet van je nieuwe hobby, Bas!

Dit is overigens zijn bijbel:Die gast leest echt niets anders!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *