Waarom krijg ik onterecht voorrang met een kinderwagen?

Levensgevaarlijk. Het is allemaal reuzevriendelijk bedoeld hoor, maar je moet mensen met kinderwagens eigenlijk helemaal niet spontaan voorrang gaan geven terwijl zij dat niet hebben. Ik snap het idee erachter best (“die baby heeft het vast heel druk dus laat ik hem maar snel naar zijn bestemming gaan”), maar de verwarring die je met zo’n goede daad veroorzaakt is eigenlijk hartstikke gevaarlijk.

Als ik daar rustig met mijn kinderwagen sta te wachten tot het mijn beurt is om over te steken is er helemaal niets aan de hand, totdat er plotseling iemand zijn auto stilzet en daarmee een hele file veroorzaakt. Ineens zie je dat er 10 mensen op jou staan te wachten, maar je gaat toch zeker niet zomaar je baby de straat opduwen?

En hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Want als ik na 5 seconden mijn baby de straat opduw, kan die auto die je onterecht voorrang gaf zich ook opeens bedenken. En dat snap ik heel goed hoor. “Nou dan niet hoor. Vol gas!” En net op dat moment stop je met treuzelen en gooi je dus je baby voor een auto.

Ik doe dat liever niet omdat ik heel zuinig ben op mijn baby. Vandaar dit vriendelijke verzoek aan iedereen die mensen met kinderwagens een plezier denkt te doen. Heel erg bedankt voor het vriendelijke gebaar, maar doe toch maar niet.

Denk maar gewoon aan de verkeersregel: voorrang moet je nemen. Het is er niet voor niets.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *