Waarom krijgen winnende wielrenners nooit een kus van een knappe man?

Ik vind wielrennen oersaai om naar te kijken, maar soms krijg je er wel eens wat van mee. Net zoals dat voor mij voor de Formule 1 geldt, zet dat je in een unieke positie om neutraal naar alle rituelen en tradities te kijken. En daar kan ik me dan best wel over verbazen. Bij Formule 1 in het bijzonder over die belachelijk grote fles alcohol voor de overwinnaar, maar bij wielrennen is die traditie misschien wel nog zotter. Daar wordt de winnaar gesandwiched tussen twee knappe vrouwen, die welke winnaar dan ook een kus geven en erbij kijken alsof ze daar echt superblij om zijn. Serieus?

Ik vind dat dus echt niet meer van deze tijd. Nu ken ik natuurlijk alle ins en outs niet, maar het lijkt me sterk dat hij die vrouwen mee naar huis mag nemen om een gezin mee te stichten. Die vrouwen staan hem daar dus alleen maar symbolisch af te lebberen. En wat moet dat dan symboliseren? Als sterke wielrenner ben jij het alphamannetje en mag jij het vrouwtje uitkiezen om mee te paren? En de vrouwtjes hebben dat dan maar te pikken?

Wat mij betreft is dit weer zo’n pijnlijk achterhaalde traditie, waar we beter te snel dan te laat afscheid van nemen. Of maak het op zijn minst wat genderneutraler. Laat de winnaar voor de verandering ook gewoon eens een gekust worden door een knappe man of non binair persoon o.i.d. Is dat anno 2021 nou zoveel gevraagd?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *