Waarom mag ik nooit verkleed naar mijn werk?

Vandaag viert mijn zoontje op school dat ze alle 27 letters van het alfabet hebben geleerd. Dat vieren geheel terecht met een heus letterfeest, en dat betekent natuurlijk 1 ding: de kinderen mogen verkleed naar school! Nu vindt mijn zoontje dat meestal niet zo boeiend (anders dan dat ie een ninjaband of een fopdrol op zijn hoofd kan doen), maar het idee vind ik wel te gek. We hebben iets te vieren, en dus gaan wij verkleed naar school. Waarom trekken wij die gedachte niet door naar het werkzame leven?

Helaas, daar zijn wij gewend om feestelijke mijlpalen te vieren met verdovende middelen in de vorm van een borrel. Op zich is dat ook wel leuk, maar als je de verdovende middelen hier uit de vergelijking haalt (net zoals ik), dan zijn die borrels ineens een stuk minder gek en feestelijk. Zullen we daarom die drank gewoon weer terugdraaien, en net zoals vroeger verkleed naar ons werk gaan als we iets te vieren hebben?

Ik zie het al helemaal voor me: vandaag is Corrie van HR 15 jaar in dienst, en dus is de hele afdeling Personal Support & Development vandaag verkleed op kantoor. Corrie zelf is verkleed als bruid, Senior HR Director Eurasia is te herkennen aan zijn Samurai-pak en onze External Liason Partners gaan dit jaar samen verkleed als paard. Die minions daar zijn ons MT en Henk van Repro is dit jaar heel gevat te bewonderen als Transformer. Leuk gebruik van die kartonnen dozen, Henk!

Ik zou daar wel aan kunnen wennen hoor. Stukken beter dan die kazige borrels elke keer weer!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *