Waarom mogen kinderen zelf niet hun naam verzinnen?

Hier wederom een briljante vraag van mijn zoontje! Want hoe vreemd is het toch eigenlijk, dat wij mensen eigenlijk helemaal niets te zeggen hebben over zoiets bepalends als onze voornaam? In plaats daarvan ligt dat volledig in handen van onze ouders, en dat is natuurlijk best een verantwoordelijkheid.

Nu ben ik zelf hartstikke tevreden over mijn voornaam hoor, maar voor veel mensen is dat wel anders. En nu is het voor mensen als Eugène-Rambo vrijwel niet mogelijk om daar nog iets aan te doen. Nu heb ik samen met mijn zoontje een ander plan bedacht, en dat is volgens mij veel beter.

Kijk, als je het aan kinderen overlaat om gelijk bij de geboorte een naam te kiezen gaat dat natuurlijk ook niet werken. In dat scenario zou iedereen in onze samenleving de voornaam Prrlt, Brp of Krrrchl hebben. Maar wat wel prima zou kunnen, is dat ouders voor die periode alleen maar een tijdelijke werktitel verzinnen. Een naam, die bijvoorbeeld tot je 18e voor je gebruikt wordt. En word je dan eenmaal 18, dan mag je zelf de naam kiezen die volgens jou het best bij je past.

En misschien laat je het gewoon bij je werktitel hoor, maar zo heeft iedereen in elk geval de kans om een naam te kiezen waar je blij van wordt. Het is een beetje zoals het kiezen van je winterjas: je moet je er natuurlijk wel lekker in voelen.

Mooi plan toch? Ik zeg doen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *