Waarom nemen bouwvakkers altijd absurde festivalspeakers mee?

Op zich vind ik bouwvakkers best relaxed hoor, maar ze hebben één eigenschap waar ik me echt ontiegelijk over kan verbazen (in de negatieve zin). Het maakt niet uit wanneer, het maakt niet uit hoe laat, het maakt niet uit of ze werken of dat ze met pauze zijn: op elk moment hebben die bouwvakkers wel een festivalspeaker op vol volume aan. En wat daar dan uitkomt? Nederpop, top40 bagger en vooral veel, héél erg veel reclame.

En waarom? Het is hier in Haarlem echt niet zo dat ze er sneller van gaan bouwen of zo hoor. Integendeel. In Haarlem moet het eerste bouwproject dat binnen drie maanden klaar is nog uitgevonden worden. Nee, volgens mij doen ze dat vooral omdat ze dat gewoon altijd zo doen. Het zal wel in de veiligheidsvoorschriften staan. Helm op? Check. Handschoenen aan? Check. Takkeherrie aan op vol volume? Check.

Het leidt hier in elk geval behoorlijk af als je gewoon probeert te thuiswerken (zonder festivalspeaker op mijn buro). Nou ja, ik verheug me maar gewoon op die dag tot ik een keer zo’n bouwvakker na zijn werkdag om 15 uur naar huis ga volgen. Dan klap ik daar mijn laptopje open, zet ik twaalf festivalspeakers op vol volume onder zijn raam en dan ga ik daar eens even lekker rustig uitgebreid mijn mail zitten doen.

Dat zal hem leren.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *