Waarom ruiken honden altijd aan elkaar als ze elkaar begroeten?

Graag gebruik ik deze ingezonden vraag van een knetteranoniem persoon uit Elburg om een groot misverstand uit de wereld te helpen. Veel mensen denken namelijk dat honden altijd aan elkaar gaan ruiken als ze elkaar gedag zeggen, maar niets is minder waar. In werkelijkheid fluisteren ze namelijk stiekem allemaal beledigingen in elkaars achterste. Veel mensen beseffen zich dat alleen niet.

Laatst zag ik bijvoorbeeld een cavia/chihuahua die in het hol van een herder fluisterde dat ie achterlijke achterpoten achter zijn snerthoofd had hangen. Als de chihuahua dit hardop geblaft had was ie natuurlijk verleden tijd, en dus fluistert ie onhoorbaar tegen de achterkant van de vijf keer zo grote hond aan. Sneaky, maar wel zo veilig.

Hetzelfde geldt voor Flapje, een ogenschijnlijk lieve poedel die in werkelijkheid een onverklaarbare woede tegen al het andere leven op aarde koestert. Hij lijkt lieflijk contact te zoeken met zijn soortgenootjes, terwijl hij in werkelijkheid dus allemaal brute doodswensen in de uitlaat van die oerteckel fluistert. Dat hij hierbij speels lijkt te kwispelen doet niets af aan de onvoorstelbare lompheid van zijn gefluister. Laat je vooral niets wijsmaken!

Sja, stiekem zijn het dus echt geen lievertjes hoor, die honden. Sterker nog, het is een achterbaks schijnheilig tuig. Denk daar maar aan als je ze weer eens gezellig aan elkaar ziet “snuffelen”!

Hier wederom een vraag uit Elburg, dit keer van niemand meer of minder dan iemand zonder naam (ze bestaan nog). Het gaat hard zo! Je wordt bedankt hoor, wie je ook bent. 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *