Waarom staat mijn partij niet op het stembiljet?!

Lekker dan!! Ben ik dus echt serieus bijna een hele week campagne aan het voeren voor mijn fantastische Partij voor de Dingetjes, maar nu het puntje bij paaltje komt zie ik vandaag in het stemhokje dus zomaar dat mijn hele partij niet op dat papier staat geschreven. Iedereen kan daar kennelijk zijn partijtje op zetten (inclusief ene Johan Vlimmix met zijn partij voor feest), maar als ik daar als nieuwe, onschuldige lijsttrekker/-duwer om de hoek kom kijken is daar kennelijk ineens geen plaats meer voor. Word ik hier als burger onderdrukt?

Ik vind het in elk geval best wel een dingetje dat ze niet eens mijn blog gelezen hebben om te zien dat ik ook een partij heb. Sterker nog: ik heb een heel verkiezingsprogramma samengesteld! Wat wil je dan nog meer? Straks ga je me nog vertellen dat ik mijn partij eerst nog ergens had aan moeten melden of zo. Lekker bureaucratisch weer allemaal.

Ik had natuurlijk al een beetje nattigheid kunnen voelen toen ik zag dat ik niet op de kandidatenlijst stond, maar ik dacht dat dat was omdat die per post toch al aan mij gericht was. Mark Rutte hoeft toch ook niet op zijn kandidatenlijst te kijken om te zien of hij wel gekozen kan worden?

Nee hoor, ik vind mijn afwezigheid op het stembiljet weer een grote flop voor de democratie. Wedden dat dit me straks enorm veel stemmen gaat kosten? Tuurlijk, het is allemaal pas gespeeld als het laatste fluitsignaal heeft geklonken, maar door deze grove fout zal het me niet verbazen als ik vanavond bij de uitslagen niet eens 1 zetel uitgereikt ga krijgen.

En waar moet ik dan gaan zitten met al mijn politieke dingetjes?

Dit ziet er niet goed uit jongens. Dit ziet er niet goed uit…

🙁

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *