Waarom stopt de draaischijf van je magnetron altijd aan de verkeerde kant?

Hoera, alweer een ingezonden vraag! Dit keer van niemand minder dan Nicole (bedankt Nicole!). Zij vroeg zich iets af wat ik mezelf ook al vele malen had afgevraagd, maar wat ik nog nooit heb opgeschreven. Want inderdaad Nicole, wat is dat toch?! Hoe kan het in godsnaam zo zijn dat die vervloekte draaischijf van je magnetron AL-TIJD helemaal aan de verkeerde kant van het deurtje tot stilstand komt?

Ik ben speciaal voor dit mysterie op onderzoek uitgegaan en heb er de stroomschema’s van een aantal populaire magnetrons op nageslagen. Wat blijkt nou: als je héél goed kijkt blijkt dat er ergens in de rechterbovenhoek van het deurtje, daar waar het glas overgaat in het kozijn, een hele minuscule bewegingssensor verstopt zit. Daar staat verder niets over in de gebruiksspecificaties, maar in vrijwel alle magnetrons die ik heb onderzocht was deze te vinden. Wat doet die sensor daar?

Nog dieper inzoomen op het stroomschema laat zien dat dit een nanosensor van het type WTF13-FY is, en dat is dus mooi niets minder dan een heuse, supergeheime klootsensor. Klootsensors zijn natuurlijk zoals we allemaal weten voor maar één specifiek doel ontworpen, en dat is het kloten met toevallige voorbijgangers. Vermoedelijk is deze topgeheime technologie door woeste hackers via je 5G netwerk rechtstreeks uit China op je magnetron geplakt. Het resultaat?

Dat jouw magnetron precies ziet dat je eraan komt, en dan dus stiekem snel nog een half rondje extra draait vlak voordat je het deurtje wilt openen. Ha! En die Chinese hackers maar lachen met z’n allen!! Het zal me dan ook niets verbazen als de volgende stap is dat ze dan naast die geheime klootsensor een minuscuul cameraatje gaan plakken, zodat ze je geïrriteerde blik meteen via 5G terug kunnen sturen naar China om dan daar live te kunnen uitzenden in een reallife soap over mensen die hun hete eten telkens aan de verkeerde kant van de magnetron moeten pakken. Dat is nou eenmaal wat mensen supertof vinden daar.

Volgens mij moet dat de enige logische verklaring zijn voor dit fenomeen… Toeval bestaat niet. Ook niet in je magnetron!

Enorme hulde aan Nicole voor het indienen van deze vraag. Het is een raadsel waar ik helaas ook geen beter antwoord op heb, maar misschien ga ik het echt eens onderzoeken. Stukje kansrekening en statistiek erover, want hier moeten wel duistere machten aan het werk zijn!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *