Waarom tekenen meisjes tegenwoordig driehoeken op hun wenkbrauwen?

Vandaag was ik weer eens op bezoek in onze hoofdstad en dan vergaap ik mij altijd graag aan de hipheid van de Amsterdamse jeugd. Ik vind het altijd prachtig om te zien wat een geniale onzin er tegenwoordig onder het mom van fashion allemaal met een stalen gezicht over straat wordt vertoond. Waar ik mij eerder al meerdere keren heb verbaasd over bijvoorbeeld de verwoestte spijkerbroek, de platgereden schapenjas en het grijs geverfde haar, is er nu duidelijk weer een nieuwe trend aan de gang. En hoe verzinnen ze het weer zeg!

Het idee lijkt te zijn om een kleine geodriehoek op je wenkbrauwen te drukken, daar een lijntje omheen te trekken en dan de overgebleven vorm zorgvuldig met een zwarte viltstift in te kleuren. Het resultaat is een soort platte geometrische wenkbrauw waar je dan een woest arrogante blik met make-up onder kunt laten hangen. Geen idee hoe ze het verzinnen hoor, maar ik kan er wel elke keer weer hartstochtelijk om grinniken.

Waarschijnlijk heeft een of andere fashionblogster zich gewoon een keertje goed verdiept in de stelling van Pythagorus of zo. En terecht, want die gast is natuurlijk ook gewoon geweldig awesome. Maar wie had ooit durven vermoeden dat de stelling van Pythagoras ooit een hippe fashiontrend had kunnen worden?

Dat kan niet anders dan dat we hier de enige echte Tegenstelling van Pythagoras aan het werk hebben gezien. Wat een wonderlijk fenomeen is dat!

Woei: morgen weer naar Amsterdam. Ik kijk er nu al naar uit 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *