Gek genoeg is Hemelvaartsdag zo ongeveer de enige feestdag die niet in of aan een weekend valt. Daarmee is het ook gelijk met stip de feestdag die voor het grootste productiviteitsverlies leidt in onze samenleving. Op de vrijdag na Hemelvaartsdag neemt namelijk bijna iedereen vrij, en de mensen die wel werken kunnen dit onmogelijk op volle kracht doen. Hoe anders zou het zijn als Hemelvaartsdag voortaan gewoon op vrijdag viel? De bijzondere oorsprong van deze feestdag maakt dat helaas onmogelijk, en wel hierom:
Zoals we allemaal weten kent deze feestdag namelijk zijn oorsprong in de logistieke Hemelvaardij. Doordat God en Jezus rond het jaar nul met deze bedrijfstak waren begonnen, konden ze hem ook zelf naar eigen wens inrichten. En God en Jezus werkten nou eenmaal nooit op vrijdag. Dat vonden ze niet prettig. Liever werkten ze 4×9 zodat ze op de vrijdagen tijd overhielden om even lekker tot zichzelf te komen. Dat scheelde ook een hoop reistijd tussen Hemel en aarde, sowieso een moeilijk traject dat vaak vaststaat bij knooppunt Hemelpolderplein.
En zo zorgden God en Jezus ervoor dat ze op vrijdag altijd van een structurele parttimedag konden genieten, terwijl ze wel over een voltijds salaris beschikten. Zo hielden ze toch nog tijd over in hun drukke agenda’s om aan hun hobby’s toe te komen. God schiep op vrijdag bijvoorbeeld graag een kano en een modelspoorbaantje, nadat hij de hele week bezig is geweest naar het scheppen van de mensheid naar zijn evenbeeld. Jezus vond het altijd heerlijk om op vrijdag aan zijn auto te klussen. Dat hield hem scherp als ie daarna weer het volk de goede richting op moest wijzen.
Door deze parttimedag kwamen God en Jezus op vrijdagen ook nooit aan Hemelvaren toe, en dus hadden ze besloten om die feestdag dus ook op donderdag te vieren. Dat doen wij nu nog steeds, op aangeven van deze kwieke grondleggers.
Die hadden het slim bekeken hoor, daar bij Allemachtig & Zn.