Waarom verdwijnen mijn sokken altijd in de wasmachine?

Je kent het ongetwijfeld wel: telkens als je een even aantal sokken in de wasmachine stopt, komt er een oneven aantal sokken uit. Ergens tijdens die wasbeurt zijn er een paar sokken zomaar verdwenen. Hoe kan dit toch? Voor veel mensen is dit een heel raadselachtig en mysterieus iets, maar in werkelijkheid is het allemaal heel simpel te verklaren. Luister maar.

In iedere wasmachine zit namelijk een droogtrommel, en rechtsachterin bij dat ene randje zit onderin altijd een heel compact zwart gat dat als teleportaal dient naar een ander universum. Zonder een zwart gat in je wasmachine zou je droogtrommel keihard door de muur van je washok slingeren, en dat wil je natuurlijk niet. Het bijzondere van dit compacte zwarte gat, is dat het te klein is voor bijvoorbeeld je truien broeken, maar je sokken passen daar precies in.

Mits ze er maar met één tegelijk ingaan. Zodra dat gebeurt, slurpt dat zwarte gat van je wasmachine heel langzaam gedurende de wasbeurt je sok weg. Tijdens het centrifugeren is ie meestal klaar, en als je dan je wasmachine opent zie je er niks meer van. Behalve dan natuurlijk als je je sokken gaat tellen.

Wat misschien nog vreemder is dan dit fenomeen, is dat er dus ergens in ons universum een gigantische planeet is die alleen maar uit sokken bestaat. En geen van die sokken is gelijk! Voor veel mensen is dat zó onvoorstelbaar ongemakkelijk, dat menselijk leven op deze planeet onhoudbaar is.

Maar weet dus dat jouw verdwenen sokken gelukkig wel na de wasbeurt voortleven in een heus sokkenwalhalla. Dat is toch ook wat waard.

Voor je sokken…

En als je er genoeg kwijt bent koop je toch gewoon weer deze nieuwe? Heb je gelijk weer leuke sokken voor carnaval:

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *