Waarom verven sommige vrouwen hun haar grijs?

Hier de zoveelste modetrend waar ik dus helemaal niets van begrijp. Aan de ene kant heb je allemaal mensen die klagen dat ze precies volgens de gang van het leven rimpels krijgen en oud worden. Aan de andere kant heb je daar een gigantische cosmetica-industrie tegenover staan die daar met veel succes een slaatje uit probeert te slaan. Tot zover begrijp ik het allemaal nog volkomen, maar dan zie ik opeens dit op straat: jonge vrouwen die ineens hun haar grijs gaan verven. WTF?

De eerste keer dat ik het zag vond ik het nog aandoenlijk. “Dat meisje zal wel een ziekte hebben waardoor alle kleur vervroegd uit haar haren gaat”. Maar later begon me een zeker patroon op te vallen. Zeker sinds een jaar of twee geleden poppen er steeds meer jongbejaarden in het straatbeeld op. “Aha! Dit zou misschien wel eens een mode kunnen zijn!”

Navraag bij mijn vrouw (zelf ook een vrouw) kon dit vermoeden bevestigen. Zij noemde deze aandoening “zilverblond”, een haarkleur die je schijnbaar in een potje kunt kopen. Het is nu alweer een beetje uit de mode, maar er is kennelijk een hele markt voor geweest om vrouwen zover te krijgen om zelf vrijwillig hun haar grijs te laten verven.

En daarmee is mijn vermoeden maar weer eens bevestigd: mode is compleet gek en ik snap er niks van en ik wil er ook niks van snappen. En toch kijk ik reikhalzend uit naar de volgende trend, want ik kan er wel altijd flink om grinniken 🙂

You May Also Like

1 Comment

  1. Het is inderdaad belachelijk. Precies wat je zei: de eerste keer dat ik het zag dacht ik: die zal wel een vreselijke ziekte hebben. Maar je ziet zo veel zieke jonge meiden! Dus ze verven hun haar bewust zo? Wat ben ik blij dat ik niet zulke dochters heb, ik zou ze met hun haren door het chloor slepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *