Waarom worden schoenen altijd per paar verkocht?

Mode heb ik nooit begrepen. Ik snap het praktisch nut van het dragen van kleding, en ben daar op zich ook best een groot voorstander van, maar als het neerkomt op welke kleren mooi zijn, wat gedragen moet worden, wat écht niet kan en hoe het hoort, dan ben je me vanaf de eerste zin al kwijt. Neem nou bijvoorbeeld sokken: op de crèche vinden ze dat kinderen per sé twee dezelfde sokken aanmoeten, maar even later lees ik in de comments dat er kennelijk ook al modetrends zijn om dat juist niet te doen. Een tijdje terug had ik geleerd dat sokken in sandalen écht niet kunnen, en wat zie ik op straat lopen? Precies! Gat in je kleren? Superhip! Dat soort logica probeer ik gewoon al niet meer te volgen. Wat een onzin zeg, die fashion.

En dus kan ik net zo goed de vraag terugstellen: als mode toch nergens op slaat, waarom dwing je dan toch bepaalde regels af door bijvoorbeeld schoenen altijd per 2 te verkopen? Waarom doe je dat dan niet los, zodat je op je linkervoet een lekker speels pumpje kunt dragen en tegelijkertijd je rechtervoet van normaal degelijk schoeisel kunt voorzien? Dat zijn 2 vliegen in één klap toch. Doorbreek dat keurslijf, laat de consument iedere schoen afzonderlijk kiezen!

Wedden dat je daar dan ook nog eens twee keer zoveel geld voor kunt vragen? Ik heb dan wel geen verstand van fashion, maar die simpele marketing erachter snap ik dondersgoed hoor. Hoe maffer het is, hoe meer je ervoor kunt vragen!

Dus modemensen: dit idee krijgen jullie van mij. 5% commissie mogen jullie overmaken op de rekening van Wateengast. Bedankt!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *