Waarom zie je tegenwoordig zo weinig Vikings meer op straat?

Het valt me op dat je tegenwoordig vrijwel geen Vikings meer op straat ziet. Voor een deel komt dat natuurlijk door de lockdown waar we momenteel middenin zitten, maar er is meer aan de hand. Ook voor de toespraken van Rutte en de koning in maart kwam ik zelden Vikings tegen. Hoe kan dat toch?

Omdat ik helaas geen Vikings in mijn vriendengroep heb kan ik het ze niet even vragen, maar ik kan wel een gok doen. Ik denk namelijk dat Vikings Nederland gewoon helemaal niet meer zo’n leuk land vinden. Vroeger wel, toen kwamen ze hier af en aan met hun bootjes. Maar sinds de Tros gestopt is met Ter land, ter zee en in de lucht is het Vikingtoerisme op één hand te tellen.

En geef die Vikings maar eens ongelijk, want wat is er nou nog zo leuk aan Nederland? Goed, dingen zijn over het algemeen wel heel goed geregeld (uitzonderingen daargelaten), maar om nou te zeggen dat het doorgaans zo’n dolle boel is hier… mwah.

Als ik een Viking had en ik had een gave drakenboot onder mijn kont, dan zou ik natuurlijk ook veel liever even doorpeddelen tot je bij een tropisch eilandje in Thailand aankomt of iets dergelijks. Waarom zou je genoegen nemen met zo’n middelmatig polderland?

Sterker nog, als ik een Viking was zou ik waarschijnlijk Denemarken niet eens verlaten. Waarom zou je in godsnaam verder weg willen gaan wonen van Legoland dan dichterbij?

Nee hoor, ik snap die jongens wel, die Vikingen. Daar mis ik ze niet minder om, maar toch. Geef ze maar eens ongelijk.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *