Waarom zijn er 60 km/uur wegen?

Wat goed! Steeds meer mensen lijken deze site te leren kennen. Dat blijkt wel uit het feit dat er steeds meer mensen zijn die gebruik maken van de mogelijkheid om een vraag in te dienen. En dat levert vaak de mooiste vragen op. Wat dacht je namelijk van deze nieuwste vraag, diep geworteld in frustratie van Ronald. Want veel te vaak als hij naar zijn werk fietst over een 60km-weg, zijn er automobilisten die hem hier bijna van zijn fiets racen met minstens 2x de maximum snelheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij deze zeer terechte vraag indiende: waarom zijn er überhaupt 60 km/u wegen?

Nou beste Ronald, het antwoord op deze vraag is eigenlijk tweeledig. In de eerste plaats vind je 60 km/u wegen alleen buiten de bebouwde kom op doorgaande provinciale wegen. Normaal gesproken mag je hier 80 km/u, maar steeds vaker staat hier in plaats daarvan een bordje met het getal 60 erop. De reden? Dat ben jij. Deze wegen zijn namelijk vaak smaller, er zijn uitritten van boerderijen en er fietsen Ronalds. Uit voorzorg mag het hier dus een tandje zachter.

Dan het tweede deel van je vraag, en die is eigenlijk veel interessanter: waarom zijn er zoveel zwakzinnige debielen op de weg die zich compleet niets aantrekken van deze limiet? Omdat ik hier met mijn verstand ook niet bij kan, kan ik hier eerlijk gezegd alleen maar gissen. Wat er werkelijk in deze verknipte hersenpannetjes omgaat kan ik dus niet zeggen, maar wat ik wel zeker weet is dat dit ook voor een groot deel genetische aanleg is. Deze mensen zijn namelijk geboren met het debiele chromosoom. Dat is best sneu, maar daar doe je verder niks aan.

Je kunt deze mensen herkennen aan hun rijgedrag, maar ook onder een microscoop pik je ze er gemakkelijk uit. Hieronder zie je bijvoorbeeld een klein stukje van hun DNA:

Door deze genetische aanleg is er helaas ook geen enkele hoop meer voor deze debiele verkeersdeelnemers. Het enige dat we kunnen hopen is dat ze op een dag zo erg van zichzelf of elkaar schrikken dat ze besluiten om maar helemaal niet meer in de auto te stappen. En dat dan het liefst voordat ze een keer met 120 km/u een Ronald van zijn fiets afrijden. Want mensen die zulke goede vragen indienen verdienen immers een lang en gelukkig leven. Ronald de Ruyter: Bedankt!!

Dit was weer een geweldige ingezonden vraag van niemand minder dan Ronald de Ruyter. Wil je weten welke 31 vragen er tot nu toe nog meer zijn ingediend? Neem dan hier een kijkje! Kan je er gelijk ook zelf een stellen 😉

Featured image thanks to wikipedia commons: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Tsca. You rock!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *