Waarom zijn ‘onze’ demonstranten zulke achterlijke randdebielen?

De vrijheid om te demonstreren is een van de voordelen van de tijd waarin wij leven. In onze redelijk beschaafde samenleving bestaat er de ruimte om je te verenigen en een gezond tegengeluid te laten horen tegen de gang van zaken. Op zich is daar niets mis mee en kan ik dat alleen maar toejuichen, ware het niet dat dit tegengeluid zo vaak overschreeuwd wordt door de achterlijkheid van een deel van die demonstranten. Want kom op zeg, waarom zijn dit vaak zulke ontiegelijke randdebielen?

Onze demonstranten zijn in zekere zin ‘onze jongens’. Jullie vertegenwoordigen onze samenleving, neem die taak dan ook een beetje serieus. Bedenk scherpe leuzen, ludieke acties, effectief protest. Er zijn tal manieren om te demonstreren waar we trots op mogen zijn, maar ga NIET (ik herhaal: GA NIET) plunderen of zo! Dan ben je gewoon af. Daarmee laat je zien dat het je helemaal niet om je mening te doen is, maar dat je gewoon een ordinaire boef bent die zich verveelt en een slaatje probeert te slaan uit de zelfgecreeĆ«rde chaos. Dat is laf en laag, ‘onze’ demonstranten onwaardig.

Maar het kan erger. In Eindhoven dan. Want als ik al zo’n aap was om te gaan plunderen, zou ik op zijn minst iets waardevols plunderen. Een bank of zo, of een televisie of een nieuwe fiets. Maar niet in Eindhoven hoor. Wat wordt daar geplunderd? De fakking Jumbo! Serieus gasten?

Dan ga je dus al de straat op om te rellen, en aan het eind van de dag kom je met een paar blauwe plekken en je versgeplunderde weekboodschappen thuiszetten. Of zouden ze gewoon alleen maar al het pleepapier hebben meegenomen? Wat een mafketels zeg. Nee hoor, wat mij betreft kan je niet lager demonstreren dan door de Jumbo te plunderen.

O ja, toch wel, in Amsterdam. Daar liet ons vaccinatie-tegengeluid zich namelijk nobel horen door heel dapper een onschuldig politiepaard neer te knuppelen. Wat mij betreft mag je die lui direct al hun mensenrechten afnemen. Wat een tuig zeg.

Demonstreren: heel goed! Maar dit is gewoon walgelijk tuig van de richel.

Bah.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *