Waarom zijn we niet meer bang voor Corona?

Ik maak me een beetje zorgen. Om van alles natuurlijk de laatste tijd in de wereld, maar in dit geval moet ik het even hebben over dit: het lijkt erop dat mensen het hoofdstuk Corona alweer afgesloten hebben en helemaal klaar zijn met die anderhalve meter verstand. Hoe zeer ik ook zou willen dat ze gelijk hebben en we inderdaad klaar zijn met dat virus, vrees ik dat we hier ontzettend kort door de bocht gaan met z’n allen. Tuurlijk, het gaat nu even lekker in de cijfers en er is relatief weinig Corona onder de mensen, maar zijn we plotseling vergeten hoe absurd snel dit virus om zich heen kan slaan?

Dát is naar mijn idee waar we bang voor moeten zijn. Ik geloof dat we binnen de kortste keren weer terug bij af kunnen zijn en dan zitten we daar dus weer lekker achter gesloten deuren onze zomer te vergooien. Maar dit keer erger, omdat we elkaar verwijten dat niemand zich aan de afstand heeft gehouden en er tal van mensen zijn die er überhaupt openlijk schijt aan zullen hebben. Dat soort mensen krijg je echt niet meer opgehokt hoor.

Het gevolg? Terug naar thuisscholen, nog langer thuis en dan na de zomer misschien toch zelfs het overbelaste zorgsysteem waar we aanvankelijk zo huiverig waren met z’n allen. Moet dat écht?

Ik zou het in elk geval ontzettend zonder vinden van alles wat we de afgelopen maanden ‘samen’ hebben bereikt. En ik zal iedereen vervloeken die gezellig tot diep in de nacht met zijn buren aan het barbecueën is op schijnafstand, puur omdat ze zo lang binnen hebben moeten zitten met z’n allen en écht weer even ouderwets gezellig bij moeten kletsen.

Wie het laatst lacht, lacht het best, en ik ben gewoon veel te bang dat dit Corona blijkt te zijn. Doe toch alsjeblieft voorzichtig mensen… Heel even volhouden nog.

Straks zit ik weer de hele dag met die kinderen thuis op halve kracht te werken 🙁

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *