Waarom zou iedereen eigenlijk een ‘leuke dingen rekening’ moeten hebben?

Een paar jaar geleden heb ik een van de beste beslissingen van mijn leven genomen. Bij zo’n uitspraak denk je misschien eerst aan trouwen, kinderen, stoppen met roken en/of stoppen met drank, maar nee, die beslissingen bedoel ik niet. Ik heb het over een beslissing die mijn levensstandaard naar een constant hoger niveau getild heeft en waar ik nog steeds elke maand gelukkig van word. Ik ben toen beginnen met een zogenaamde ‘leuke dingen rekening’ en sindsdien is mijn levensstandaard naar een hoger niveau gekrikt. Hier meer over deze gouden tip!

Het begon namelijk toen ik aan een nieuwe baan begon en daar netto een paar honderd euro op vooruit ging. Omdat dat natuurlijk een hele mooie meevaller is waar je eerst ook best zonder kon, leek het met een mooi idee om daar ook gewoon eens iets leuks voor mezelf van te kopen. En dat mooie idee bleek zo briljant te zijn dat ik dat elke maand wel wilde doen.

Op dat moment heb ik op mijn ING-rekening een apart spaardoel aangemaakt en dat “Leuke dingen rekening” genoemd. Daar stortte ik dan elke maand 75 euro op, puur om zonder me schuldig te voelen leuke dingen voor mezelf te kunnen kopen. Er geldt eigenlijk maar 1 regel: als er geld op die rekening staat mag ik er alles van kopen wat ik wil, maar als de rekening leeg ik moet ik wachten totdat ie weer aangevuld is.

Door die ene simpele regel bescherm je jezelf tegen te veel geld uitgeven aan extra luxes en speeltjes, en heb je het bijkomende voordeel dat je dus ook ongestoord kan genieten als je iets voor jezelf koopt. Sinds ik dat doe is mijn levensstandaard eigenlijk permanent gestegen, en heb ik ook minder last van een onbevredigd verlangen (een belangrijk aspect van de zin van het leven).

Inmiddels heb ik het bedrag nog een keer opgehoogd na een salarisverhoging en kan ik eigenlijk alles kopen wat ik wil. Mijn vriendin heeft daar niets over te zeggen, behalve dan dat het huis soms te vol raakt met spulletjes. Soms moet er dus wat weg, maar voor de rest kan je altijd genieten van alles wat je wilt hebben.

Goed, soms moet je een maand of twee wachten, maar die voorpret maakt het alleen maar des te leuker als je daarna van je nieuwe speeltje mag genieten. Serieus, doe jezelf een plezier als je ooit een salarisverhoging krijgt! Als is het maar een tientje per maand, begin er maar mee en gun jezelf gewoon soms een kadootje.

Als iemand dat waard is ben jij dat wel!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *