Waarom zou je eigenlijk in een stad willen wonen?

Vandaag was ik aan het hardlopen in een dorp, en terwijl ik dat deed stelde ik me eigenlijk steeds weer de vraag: wat is het toch waarom mensen zo graag in een stad willen wonen? Kijk, als je in de bloei van je leven bent en kunt genieten van alle vrijheid om je heen, dan snap ik dat natuurlijk wel. Tijdens mijn studententijd had ik nergens anders willen wonen dan in een stad. Maar daarna, als je gewoon een baan hebt met kinderen, dan is een grote stad toch niet per sé meer nodig?

Ik woon as we speak in Haarlem, maar steeds vaker vraag ik me af of ik niet beter in een rustig dorp zou kunnen wonen waar ik op dit moment nog nooit van gehoord heb. Daar kan je met een beetje geluk zelfs nog een huis kopen als starter op de woningmarkt, en dan krijg je ook nog eens meer ruimte voor het kapitaal dat je er voor af moet tikken. En voor de winkels maakt het natuurlijk niet uit: welk dorp heeft er nu niet de standaard winkelstraat met Albert Heijn, Kruitvat, HEMA, etcetera?

En sinds ik een rijbewijs heb, nooit meer alcohol drink en mijn sociale leven op een laag pitje staat, maakt het toch niet meer uit om af en toe wat verder te rijden voor een feestje. Kom maar door! En thuiswerken kan tegenwoordig helemaal prima. Voor een websitebezoeker maakt het echt niet uit of de content in Amsterdam of in Ulst geschreven wordt. Wat maakt het dan nog allemaal uit?

Nee hoor, het is dat wij de boot al een beetje gemist hebben en we onze kinderen in de stad naar school hebben gestuurd, maar anders zou ik prima in een drop willen gaan wonen. Graag zelfs!

Maar wat niet is kan nog komen.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *