Waarom zou je in vredesnaam een ligfiets willen?

Sommige uitvindingen slaan echt compleet nergens op. Neem nou die suffe ligfiets. Wat is daar in vredesnaam het voordeel van? Goed, als je het (net als Nordicwalkers) leuk vindt om professioneel voor gek te lopen snap ik het ergens nog wel, maar voor de doorsnee mens is het toch vele male logischer om een gewone fiets te kopen in plaats van zo’n levensgevaarlijk projectiel?

Het is immers niet voor niets dat de fiets die wij vandaag de dag kennen ook de vorm heeft die wij vandaag de dag kennen. Dat is gewoon handig. Met een ligfiets schiet je makkelijk onder iedere bus of vrachtwagen, val je om als je op het knopje van een stoplicht moet drukken, en leef je zo ongeveer permanent in de dode hoek van iedere automobilist. Is dat nou echt de plek waar je wilt zijn?

Ik kan simpelweg geen enkel voordeel bedenken van een ligfiets, en dat terwijl ik zelf nog wel een groot voorstander ben van het concept liggen. Zie ik hier iets over het hoofd? (behalve ongetwijfeld die ligfiets die op dit moment in mijn dode hoek zit?)

Dan hoor ik het graag! Wat een maf gedoe.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *