Waarom zwaaien hardlopers altijd naar elkaar?

Zojuist ben ik in het vroege ochtendgloren gaan hardlopen over het strand, en terwijl ik dat deed verbaasde ik mij wederom over de extreem grote zwaaibereidheid van de hardlopers die ik tegenkwam onderweg. Het was heerlijk stil op het strand, en van de circa 20 mensen die ik tegenkwam waren er 19 mensen aan het hollen. En al die hardlopers zeiden vriendelijk gedag, alleen die enkele wandelaar niet. Die keer heel druk alle andere kanten op om mijn blik maar te ontwijken. Typisch!

En dat zwaaien zie je vaker, ook als je bijvoorbeeld met een kinderwagen een andere kinderwagenbestuurder tegenkomt. Het zal wel te maken hebben met een soort gedeelde passie, interesse of afzien of zo. Maar dat laatste is het ook niet, want het is niet zo dat iedereen die in zee zwemt de hele tijd naar elkaar zwaait. Sociologisch is dit onwijs interessant en zou ik er heel graag dieper in duiken!

Als ik wat meer tijd had, want helaas… Bas hangt weer aan mijn knie te miepen waardoor ik dit prachtige stukje vroegtijdig moet eindigen. Nu zullen we het nooit weten.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *