Wandelende tak geeft copyrightschending toe

wandelende tak

Belangrijk juridisch nieuws uit de insectenafdeling van Artis. Een wandelende tak heeft namelijk na een lange slepende rechtszaak eindelijk toegegeven zijn uiterlijk helemaal niet zelf verzonnen te hebben. In werkelijkheid heeft hij dit 1-op-1 afgekeken van een tak. Dit takje was daar niet van gediend.

Het takje in kwestie schakelde juridische hulp in en ging in de gerechtelijke aanval. Hier had de wandelende tak duidelijk niet van terug, want ook in hoger beroep sprak het gerechtshof uit dat deze gelijkenis onmogelijk op toeval kon berusten. Daar had de wandelende tak niet van terug en dus zat er voor hem niets anders op dan zijn copyrightschending toe te geven. Met alle gevolgen van dien.

In reactie hierop heeft Artis te kennen gegeven niet langer geassocieerd wenst te worden met deze wandelende “tak” en dus heeft de dierentuin per direct het samenlevingscontract met het beestje ontbonden. Omdat deze copyrightschendende dakloze tak nu plotseling geen inkomen of geldige woon- of verblijfplaats meer heeft, ziet zijn toekomst er allerminst rooskleurig uit.

Alle hulp voor dit beestje is dan ook meer dan welkom.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *