Wanneer heeft mijn Transformer een grote beurt nodig?

Transformers zijn enorm slijtgevoelig. Doordat er zo veel bewegende onderdelen in zitten, is het verstandig om een zo kort mogelijk onderhoudsinterval te hanteren. Bij gemiddeld tot licht intensief gebruik raden we aan om in elk geval rond de 2000 kilometer afwisselend een grote en kleine beurt aan te houden. Tussendoor moet je natuurlijk zelf je kortstondige onderhoud in topconditie houden. Als je lang van je Transformer wilt genieten doe je dit het liefst elke week.

Vergeet dan ook vooral niet om voldoende olie bij te vullen. Het controleren gaat natuurlijk met het peilstokje dat je schuin onder de rechteroksel van je robot terug kunt vinden. Ervan uitgaande dat je per rit zo’n twee tot drie keer in een imposante vechtrobot veranderd, kun je rekenen op zo’n twee liter extra motorolie per week (die mag trouwens best van de Action zijn hoor, dat maakt niet zoveel uit).

Verder verlies je standaard een klein beetje lucht tijdens elke transformatie dus denk alsjeblieft goed aan die bandenspanning! Dit scheelt enorm in de brandstofkosten. En zorg altijd voor voldoende ruitenwisservloeistof als je de visuele prestatie van je vechtrobot in optimale conditie wilt houden. Het is moeilijk om plezier te hebben als je door slecht zicht niet eens lekker van het uitzicht kunt genieten.

Schrik trouwens niet als er tijdens het Transformen allemaal lampjes gaan knipperen op je dashboard, dat is normaal. In het onderhoudsboekje van je Transformer kun je rustig nalezen wat elk lampje betekent. De belangrijkste is eigenlijk die derde blauwe van links onderaan. Als die afwisselend kort-lang-lang-kort begint te knipperen moet je even een zachte reset uitvoeren aan de AI van je robot (met die lange hendel tussen de benen). Die regelt namelijk het morfische gedeelte van je boordcomputer. Je wilt er immers niet op de snelweg achter komen dat er per ongeluk nog een haperend robotbeen uit je achterbak steekt.

Verder zijn Transformers over het algemeen redelijk makkelijk te onderhouden. Met de juiste zorg en liefde kan je er rustig 100.000 kilometer mee aantikken. Je moet er alleen wel ook af en toe lange afstanden mee rijden of lopen. Als je een Transformer puur als boodschappenwagentje gebruikt gaat ie natuurlijk wel heel snel achteruit.

You May Also Like